Zupa z fasolką szparagową

16.12.2021

Składniki:

1

ProduktLiczbaMiara domowa
woda2szklanka
cebula0.25sztuka
czosnek1ząbek
mrożona fasolka szparagowa200(g)
makaron pełnoziarnisty3łyżka
śmietana 12%0.25szklanka
świeży szczypiorek1łyżka
masło1łyżka
starty ser żółty mozzarella2łyżka
ulubione przyprawy np. sól, pieprz kolorowy, świeży rozmaryn, kurkuma, curry, liście limonki kafir1szczypta

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wlej do garnka wodę i zagotuj do wrzątku.
  • Wrzuć fasolkę szparagową oraz makaron i gotuj około 10 minut, do miękkości.
  • W tym czasie obierz i pokrój czosnek i cebulę.
  • Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim czosnek i cebulę oraz przyprawy.
  • Do szklanki wlej śmietanę i około 100 ml wody, wymieszaj i dodaj do zupy.
  • Gdy fasolka będzie miękka, dodaj wszystkie pozostałe składniki.

Powiązane Posty

Ostatnie wpisy

na blogu

Section Shape