Kasza gryczana z mięsem mielonym w sosie szpinakowym

16.12.2021

Składniki:

Porcje 1

ProduktLiczbaMiara domowa
kasza gryczana0.5woreczek
szpinak mrożony0.5opakowanie
serek wiejski0.5opakowanie
czosnek2ząbek
masło1łyżka
kukurydza konserwowa1łyżka
kiełki rzodkiewki2łyżka
mięso mielone z indyka100(g)
ulubione przyprawy: np. sól, pieprz, oregano, bazylia, czosnek granulowany, słodka papryka, curry, kmin rzymski, chilli1szczypta

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  • Obierz i pokrój czosnek. 
  • Na patelni rozgrzej masło, podsmaż czosnek, dodaj szpinak, mięso i przyprawy. Smaż około 10 minut, aż szpinak się rozmrozi, a mięso nie będzie surowe. 
  • Dodaj serek wiejski. 
  • Podawaj z kaszą, kukurydzą i kiełkami.

Powiązane Posty

Ostatnie wpisy

na blogu

Section Shape