Frittata z rukolą, papryką i cukinią

27.12.2021

Składniki:

  • 3 jaja
  • ¼ cukinii
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 łyżka oleju
  • ¼ kostki sera typu „Feta”
  • 1 garść rukoli
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej
  • sól
  • pieprz
  • inne ulubione przyprawy

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pokrój ser, paprykę i cukinię.
  • Na patelni rozgrzej olej. Dodaj warzywa. 
  • Jajka rozbij w miseczce, przypraw do smaku. 
  • Zawartość patelni zalej masą jajeczną wymieszaną z serem. Przykryj przykrywką i smaż na bardzo małym ogniu, aż frittata się zetnie. 
  • Na koniec dodaj rukolę.

Powiązane Posty

Ostatnie wpisy

na blogu

Section Shape